Psychedelische middelen in je leefstijl

16 januari 2021

Wij zijn ons ervan bewust dat onze leefstijl, waarin we psychedelische middelen hebben geïntegreerd, niet de norm is of als normaal wordt gezien. We werken ook in een bijzonder veld met deze bijzondere middelen.

Wij hebben ervaren dat psychedelica voor enorme veranderingen in je leven kunnen zorgen. Het verruimen van je bewustzijn maakt zoveel dingen helder waar je anders geen goed zicht op hebt. Onze levens zijn sindsdien zoveel rijker geworden. We hebben veel meer aandacht voor gezonde voeding, beweging, fijne gedachten en balans in de dingen die we doen. We leven veel meer vanuit ons hart en gevoel en zijn bewuster en kritischer op onze gedachten en gedragingen. Omdat we al een poosje onderweg zijn, vergeten we weleens hoeveel er op een prachtige manier is veranderd. Ik heb hier eerder al een keer een blog over geschreven.

Het is een manier om dichter bij jezelf te komen, beter te voelen wie je bent, wat bij je past, waar je gelukkig van wordt en wat eigenlijk in je wegstaat om de vrijheid en de bevrediging te ervaren waar je zo naar verlangt. Wij combineren deze manier met plantaardige voeding, hardlopen, wandelen, vasten, spiritualiteit, verdieping en laten dingen die onze gezondheid (geestelijk en fysiek) niet dienen zoveel mogelijk uit ons menu. En zo is het vooral een leefstijl.

Het integreren van psychedelische middelen is wat ons betreft een hele mooie keuze voor een lekker voelend leven. Misschien is het dan ook de vraag waarom je het niet zou doen? Als je leven vol uitdagingen zit, als je struggled in de huidige maatschappij, als je opzoek bent naar balans, energie, voldoening en zingeving, als je momenteel tegen de muren opvliegt…….., waarom niet?

We leven in deze crazy maatschappij, waarin we geconditioneerd zijn om de meest vreemde dingen normaal te vinden en natuurlijke dingen te wantrouwen.
Wat is de conditie om voor iets open te staan of om het af te wijzen? Wij merken uit onze omgeving weleens de argwaan en de afwijzing m.b.t. de middelen die wij gebruiken. Zijn wij niet eigenlijk drugsgebruikers? Is het niet verslavend? Mag het wel? Is het niet gewoon slecht?

Waarom deze vragen over deze middelen? Waarom niet deze vragen over wijn, bier en sigaretten? Waarom niet deze vragen bij andere leefgewoonten? Hoe dienen die? Wij eten psychedelische truffels, hebben een prachtige, unieke avond en de volgende ochtend voelen wij ons fit. Wat is er niet goed aan dit scenario? Even grof geschetst; is op de bank zitten met kaas, worst, wijn, bier, Netflix dan zoveel beter? Misschien voelt dit comfortabeler omdat het als ‘prima’ geconditioneerd is in onze maatschappij, maar is dat ook zo?

Volgen ons zijn veel van de dingen die wij doen een teken van fitheid, gezondheid, balans, levenslust en plezier en dat is zeker te danken aan de psychedelica.

Om je een kijkje te geven in hoe wij dit doen, nemen we je mee naar onze afgelopen truffel Home Experience. Ons avondje uit (en je bent echt uit hoor) nu we niet kunnen werken in de weekenden. 

Zaterdag; vanavond gaan we truffels eten. We willen onze mindset goed hebben en hebben afgesproken in de middag te gaan hardlopen. Het is inmiddels 16.00 uur we hebben al allerlei ander leuke dingen gedaan en in mijn hoofd duiken steeds meer excuses op om niet meer te gaan. Herman houdt voet bij stuk, want hij weet precies waarom we wel gaan. Hij vraagt of we 5 of 8 km gaan hardlopen. Ik laat de beslissing aan Herman over. Overgave en truffels gaan heel goed samen, dus laat ik daar alvast mee beginnen. We gaan 8 km (natuurlijk).

Als we uitgerend zijn, voel ik me superlekker. Ik ben trots op mezelf, ik heb nog niet zo ver gelopen, ik voel me heerlijk door de zuurstof, de mooie natuur, mijn conditie en gewoon, omdat we dit samen doen. Lekkere energie en ik voel me krachtig. Mijn mindset is super.

Thuis gekomen; wierookje aan, douchen, woonkamer in orde maken; dekbedden, kussens, muziek, kaarsjes, potje thee, etc. In de koelkast staat lekker eten klaar voor na de tijd (soep, crackers, olijven, tapenade en rauwkost). De setting is een dikke prima, alles ziet er gezellig uit, we zijn er klaar voor. Op deze mindset en setting kunnen we altijd terugvallen tijdens de truffel experience. Dit helpt als je door de truffels op de proef wordt gesteld m.b.t. je zelfvertrouwen (wat sommigen een bad trip noemen, maar wij gewoon bewustwording van jezelf, waar je iets mee mag gaan doen). 

We eten onze truffels en trekken ons dan terug in ons eigen wereld/bewustzijn. Na ongeveer 4 uur komen we weer naar de oppervlakte drijven. Dit is altijd een leuke tijd om te praten (vinden wij). We hebben dan ontzettend veel lol over het leven en alle capriolen die we hier uithalen met elkaar. Dit was een supermooie reis, diep en zeer bewustzijnsverruimend. We hebben veel aardse dingen in een totaal ander perspectief gezien, een kijkje buiten de normale beperking van ons bewustzijn. Amazing! We praten nog lang na en komen als altijd tot dezelfde conclusie, we weten niks. Dit wat we zien vanuit de bewustzijnsverruiming nemen we mee in ons dagelijkse leven, we plukken de vruchten ervan, voelen ons vrijer, krachtiger en minder geconditioneerd en maken betere keuzes voor onze balans, maar laten we vervolgens niet denken dat dit waarheden zijn. Deze bescheidenheid is wat ons betreft essentieel om de voetjes op de grond te houden en verder te gaan met het verruimen van bewustzijn en elkaar hiermee te verrijken.

Psychedelische middelen zijn ervoor iedereen. We zullen niet zeggen dat ze voor iedereen ook geschikt zijn, maar als je een klein beetje nieuwsgierig bent geworden, als je je tegen alle regels in toch een beetje aangetrokken voelt tot deze mogelijkheid om te ontwikkelen en je leefstijl te verrijken, het is er!

Na de lockdown zijn wij er weer om je te ontvangen in ons centrum. We helpen je met je mindset, verzorgen de setting met liefde en aandacht en praten na met lekker eten en veel plezier. Wat ons betreft het beste avondje uit.

In de tussentijd (en ook daarna) kun je deze ervaring ook thuis hebben, misschien in plaats van een avondje Netflix of wat het anders ook is. We hebben met zorg een Psychedelic Homekit samengesteld waarin we je op weg helpen met je set & setting en voor je klaar staan als je na je ervaring met vragen zit. Op deze manier willen wij met je te delen waar wij zelf zoveel baat bij hebben. 


Liefs Herman en Helena

Terug naar overzicht