De Survivalbaan

10 april 2021

Wat als het helemaal niet de bedoeling is om in warm bedje te landen hier op aarde? Wat als het hele doel en nut van hier zijn is om vaardigheden te leren en liefde te ontwikkelen?

Op een bepaald punt in je eeuwigdurende zijn, heb je de beslissing genomen om hier te zijn. Jij bent daarvan zelf het levende bewijs. Misschien ben je het onderweg of direct bij aankomst weer vergeten, maar evenzogoed.

Als ziel voelde je de aantrekkingskracht van deze prachtige blauwe planeet. Je had zin in de uitdaging en wilde je weleens toetsen aan de steen der aarde. Je geboorte was direct je eerste uitdaging. Van een vrije spirit naar de beperking van een lichaam en op de koop toe alle wetten van materie die gelden op deze planeet.

En sindsdien ben je deelnemer op deze survivalbaan. Je neemt de obstakels of je nu wilt of niet, je hebt geen keuze, want ze duiken onophoudelijk op. Sommigen heel klein en belachelijk makkelijk en anderen heel groot en extreem moeilijk.

Gevaarlijk is niet een woord dat voor aankomst ooit in je opkwam, want je was je volledig bewust van je onsterfelijke status. Helaas weet je daar nu nog weinig van, dus met angst in je benen, modder je verder.

En hoe gaat het nu met je? Wat waren je hindernissen? Heb je je bezeerd, maar ze toch succesvol overwonnen? Heb je je knieën opengehaald, je hoofd gestoten, een hechtinkje hier en daar? En daarna? De klim wal en de hoogtevrees, de sprong over de te brede sloot? Tijgerend naar de volgende uitdaging, met touwen naar zenuwslopende hoogtes om vervolgens neer te kijken in angstaanjagende dieptes?

Onderweg wellicht hier en daar een handje uitgestoken om je mededeelnemers op de been te krijgen en vast zelf ook wel eens een hand gegrepen, want hey, je kunt het hier niet alleen.

En nu, je bent er nog, tot nu toe heb je het overleefd. Je hebt je broek meerdere keren afgestoft, je shirt rechtgetrokken en je bent doorgegaan. Je bent vaardiger, deskundiger, je bezit meer kennis en wijsheid en waarschijnlijk ben je nog zoekende naar de liefde in dit hele gebeuren. Maar als je (en dat heb je vast) succesvol een hindernis hebt genomen, met al je moed en doorzettingsvermogen, dan weet je dat de beloning Liefde is, die alles de moeite waard maakt.

En nu staan we in onze tijd met z’n allen te kijken naar misschien wel de grootste hindernis allertijden. De allergrootste uitdaging in de herinnering van onze cellen. We zijn al bezig met de klim. We zitten er met z’n allen op. Angstig of vol vertrouwen, bezorgd of hoopvol. Handen uitstekend en aannemend, te neergeslagen of op de barricades. Alle deelnemers zijn betrokken en iedereen kiest. 

Zou het niet zo zijn dat ook dit obstakel op dit oneindig intelligente parcours dezelfde schat voor ons heeft als iedere andere hindernis die we succesvol hebben genomen? 

We are all in, we are all one

❤️ Helena

Terug naar overzicht