Werken met affirmaties

Een affirmatie is een positieve gedachte die je keer op keer voor jezelf herhaalt. Je bekrachtigt daarmee de gedachte en zo kan deze een werkelijkheid voor je worden.

Affirmeren is een mooie, eenvoudige en krachtige tool om je negatieve gedachten te transformeren naar positieve. Gedachten die we geloven, hebben een enorme kracht. Als we ze vaak en lang genoeg geloven, worden ze een waarheid voor ons. Je gaat deze gedachten ervaren in je leven. Het worden je overtuigingen en ze zijn vaak zo verweven in je leven, dat je er amper bewust van bent. 

Wanneer een gedachte eenmaal een overtuiging is dan draait je 'systeem' deze automatisch af. Je 'systeem' is lui en niet geneigd iets uit zichzelf te veranderen. Ook al doet het pijn. Dit betekent dat jij zelf de moeite zult moeten doen om negatieve gedachten en overtuigingen te overschrijven.

Dit kun je doen met affirmaties. Door een negatieve gedachte te vervangen met een positieve. Bijvoorbeeld: 'ik ben niet goed genoeg' . Dit is een gedachte met een diep minderwaardig gevoel en we kennen dit gevoel denk ik allemaal wel. Het kan zich uiten in onzekerheid, jezelf wegcijferen, genoegen nemen met minder, etc. 

De positieve affirmatie zou kunnen zijn: 'ik ben waardevol', 'ik verdien het beste',  'ik ben liefdevol',  'ik heb veel mooie eigenschappen' en natuurlijk 'ik ben goed genoeg!'

Je gaat jezelf bekrachtigen met positieve gedachten die je regelmatig uitspreekt. Net zolang tot je begint te merken dat er verandering komt. Net zolang dat de gedachte wordt opgenomen in je systeem en deze automatisch wordt gedraaid.

Ik heb een soort stappenplan gemaakt om je te helpen affirmaties te integreren in je leven.

Het stappenplan

Het is een eenvoudig stappenplan, bestaande uit vier stappen. Volg ze, voer ze uit en houd vol. Dat is alles wat je hoeft te doen.

Het is een mooie investering in jezelf die je zeker terugverdiend in beter voelende gedachten, fijnere ervaringen en een positievere kijk op de wereld.

Voor slechts 4,99 ontvang je de inloggegevens voor toegang tot het stappenplan. Je krijgt ook een pdf versie via de mail. 

Graag overmaken op NL71KNAB 0258 5056 64 t.n.v. Helena Groenwold

Bestel hier je digitale stappenplan