Truffels

Truffels zijn onderaardse ‘knolletjes’ die worden gevormd door mycelium. Mycelium kun je zien als de wortels van de paddestoel. Truffels bevatten de werkzame stof psilocybine en deze zorgt voor het bewustzijnsverruimende effect. Truffels maken het mogelijk om in contact te komen met je ziel, je onderbewustzijn en geven inzicht in wat actief is in jou aan gedachten, gevoelens, conditioneringen en overtuigingen die je belemmeren om vanuit je hart te leven.

Op hun eigen unieke wijze maken ze het mogelijk om diep in je innerlijke wereld te kijken. Een prachtige en (soms) ook confronterende spiegel. Stel jezelf open en ontvang de liefdevolle gift die ze ons te bieden hebben. 

Onze set en setting is gericht op de ontwikkeling van bewustzijn en het integreren daarvan in het dagelijkse leven. Onze intenties, muziek, begeleiding, locatie, truffels en ceremonie zijn daarvan doordrongen. De combinatie van deze factoren zorgen ervoor dat onze deelnemers een diepgaande ervaring kunnen hebben in een bewustzijn van openbaring. Een bewustzijn waarin zichtbaar wordt wat in het “normale” bewustzijn vaak verborgen blijft achter ego-structuren. Het ego dat meestal is gericht op het vermijden van pijn in de toekomst op basis van ervaringen uit het verleden. 

Gedurende een cacao truffel ceremonie wordt het gordijn van het ego als het ware op zij geschoven. Zo komt er ruimte om inzicht te krijgen in jezelf; waar je blokkades zitten en waar je pijn en verdriet vandaan komen. Tevens krijg je zicht op je mogelijkheden, kracht en je diep verankerde intenties voor dit leven. 

Truffels kunnen zorgen voor prachtige visuele ervaringen, eenheidsbewustzijn en emotionele releases. Ze bieden niet alleen inzichten en bewustwordingen, maar brengen ook veel humor en plezier. En dat is wat mij betreft een ideale mix!

Cacao

Rauwe Cacao is rijk aan mineralen en antioxidanten waardoor het een boost is voor de gezondheid en voor het gevoel. Cacao wordt ook wel Food of the Gods genoemd. Het is een opener van het hart en de mind. Daarbij heeft Cacao een licht MAO remmende werking wat een extra dimensie geeft aan Truffels.

Rauwe Cacao bevat veel flavoïden, dit zijn sterke antioxidanten die je beschermen tegen vrije radicalen. Cacao bevat belangrijke mineralen. Het is de beste bron voor magnesium. Magnesium is o.a. belangrijk voor je hersenen, stofwisseling en immuunsysteem. Verder zit er koper en ijzer in die beide een rol spelen in het zuurstofgehalte in het bloed. Cacao heeft een positief effect op de bloeddruk en bloedcirculatie en op het cholesterolgehalte. Daarmee helpt het bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat cacao Fenylalanine wat in het lichaam wordt omgezet naar dopamine en hier ga je je gelukkig van voelen en het verhoogt de concentratie.

Er is een mythe die verteld dat de cacaoboon terug zal komen om de mensen te helpen wanneer de aarde uit balans is en mensen te veel vanuit het ego leven en op materie gericht zijn. Dat is waar we nu met z’n allen zitten en het is tijd voor een nieuw bewustzijn en een nieuwe manier van leven.

Voeding en voorbereiding

Om je Cacao Truffel reis zo veilig mogelijk te maken en om deze optimaal haar werk te laten doen, is het goed om een aantal voedingsrichtlijnen aan te houden. Een goede voorbereiding op de ceremonie zal zorgen voor minder fysieke ongemakken en meer overgave aan je reis.

Ik raad je aan om de week of minimaal drie dagen voor de Cacao Truffel ceremonie  plantaardig en vers te eten. In deze week ook geen alcohol of andere (soft)drugs gebruiken, Bij deelname aan onze ceremonie ontvang je van ons verdere informatie over de voorbereiding. Tevens krijg je een receptenboekje met lekkere en makkelijk te bereiden recepten die goed passen bij je voorbereiding.

Cacao Truffel ceremonie

 • Hoe ziet de dag eruit?

  We beginnen om 9.00 uur met de warme cacao en een rondje voorstellen en het delen van de reden van deelname. Dit zorgt ervoor dat je even rustig kunt landen. Vaak ben je een beetje zenuwachtig. Daarna leg ik uit hoe de dag eruit ziet en wat je kunt verwachten in je reis en hoe daarmee om te gaan.

  Om 10.00 uur begint de ceremonie en deze duurt tussen de vier en vijf uur. Daarna gaan we samen eten en de reis nabespreken. Je hebt alle tijd om weer te landen.

 • Tijdens de ceremonie

  Tijdens de ceremonie lig je op je matras onder je meegebrachte deken. Het werkt altijd het beste als je met je aandacht bij jezelf bent en je je niet laat afleiden door je medereizigers.

  Er wordt niet met elkaar gesproken gedurende de ceremonie. Dat kan nadien aan tafel. De ceremonie wordt begeleidt met een prachtig samengestelde muzieklijst. De muziek is een belangrijk onderdeel van de reis. Het voert je langs emoties en geeft je de mogelijkheid om te voelen, verwerken en transformeren.

 • Na de ceremonie

  Na de ceremonie gaan we aan tafel eten. Er is zelfgemaakte soep en allerlei andere lekkere en gezonde dingen. Eten helpt bij het landen na je reis. Ook is dit de tijd om na te praten.

  Het delen van je reiservaring zorgt voor verdere integratie van je reis. Ik help je je reis helder te krijgen en geef je handvaten mee voor het integreren van je inzichten in je dagelijkse leven.

 • De dagen erna

  In de dagen na je reis kunnen er verdere inzichten komen. Je staat lekker open. Je merkt misschien dat je rustiger reageert. Dat je anders aankijkt tegen je uitdagingen en patronen. Je bent meer bewust van jezelf en je reacties. Pas je nieuwe inzichten zoveel mogelijk toe. Dit zorgt ervoor dat je leven echt gaat veranderen.

  Soms kom je de thema's die je dacht te hebben afgesloten toch weer tegen en soms voelt het zelfs nog zwaarder. Dit komt omdat je nog wat integratie werk hebt te doen. Je bent je vaak ook veel bewuster van je thema's waardoor ze zelfs nog wat zwaarder aan kunnen voelen. Iedere eerste dinsdag van de maand organiseer ik een gratis Zoom terugkomdag. Hier kun je nog wat begeleiding krijgen en je verhaal doen en in contact komen met medereizigers.

 • Individuele begeleiding & coaching

  Het integreren van de inzichten in je dagelijkse leven kan best wat van je vragen. Als je het pad van spiritueel ontwaken opgaat, dan heeft dat consequenties en soms wat uitdagende fases.

  Zo kun je merken dat je de connectie mist met de mensen om je heen omdat jouw perspectief is veranderd. Hierdoor kun je voelen dat je wat alleen komt te staan. Soms is het lastig om te herkennen waar en hoe je de inzichten kunt integreren. Maar soms is het ook heel spannend om stappen te zetten omdat ze grote gevolgen kunnen hebben. Vind je het lastig om dit alleen te doen en vind je het fijn om hierover te praten en ondersteuning en begeleiding te ontvangen? Ik geef ook individuele begeleiding & coaching.

 • Wat kost een Cacao Truffel ceremonie?

  Een Cacao Truffel ceremonie kost € 245,00

Veelgestelde vragen

 • Hoelang duurt de Cacao Truffel ceremonie?

  De Cacao Truffel ceremonie duurt ongeveer 4 à 5 uur.

 • Kan ik in een bad trip terechtkomen?

  Wat wordt betiteld als een bad trip is vaak een pittige confrontatie met jezelf. Truffels weerspiegelen je innerlijke wereld. Dit kan zorgen voor pittige ervaringen omdat je heel duidelijk te zien krijgt wat je angsten, overtuigingen, pijnen, trauma’s, etc. zijn. 

  De Truffels maken deze zichbaar en voelbaar. Als je je hieraan kunt overgeven dan krijg je diepe helderheid over jezelf en zal je ervaren dat deze krachtige ervaring je dient.

 • Hoeveel deelnemers en begeleiders zijn er per ceremonie?

  Ik begeleid de ceremonie en er zijn maximaal vier deelnemers.

 • Kan ik autorijden na een Cacao Truffel ceremonie?

  De ceremonie eindigt rond 15.00 uur en daarna gaan we samen eten en dan heb je ruim de tijd om weer helemaal te landen. Op een gegeven moment voel je je goed om te gaan. Zolang je je niet in staat voelt om te rijden, ga je natuurlijk ook niet weg.

 • Kan ik met openbaar vervoer komen?

  Ja, er is een goede treinverbinding en ik zit op 1 km vanaf het station. Ongeveer 10 minuten lopen. Als je met het openbaar vervoer komt, kun je van mij een deken en kussen krijgen. Dan hoef je dit niet mee te nemen in de trein.