Verschil tussen Ayahuasca en Truffels

1 november 2022

Wanneer je nog niet eerder hebt gereisd met psychedelische middelen, zoals Truffels of Ayahuasca dan is het soms lastig kiezen. Hier leg ik je uit wat het verschil in ervaring is tussen Ayahuasca en Truffels.

Het grootste verschil tussen Ayahuasca en Truffels is dat Ayahuasca een ‘purger’ is. Dit betekent dat er een grote kans is dat je te maken krijgt met misselijkheid en overgeven. Ik kan je hierin niets verzekeren, want het verschilt ook per persoon. In de meeste gevallen gebeurt dit wel. Het overgeven heeft zijn functie in de reis en Ayahuasca kan je veel brengen in haar werking.

Echter, de misselijkheid en de intensiteit van Ayahuasca kunnen best pittig zijn en soms zelfs veel ruimte in beslag nemen. Als je steeds misselijk bent, dan kan dat je meer aan de oppervlakte houden. Voor Ayahuasca geld een heel strikt dieet vanwege de MAO-remmer en heeft aardig wat contra-indicaties. Ze gaat absoluut niet samen met antidepressiva. Daarnaast is Ayahuasca officieel niet toegestaan in Nederland. Tot nu toe kies ik ervoor het wel aan te bieden, omdat ik zelf heb ervaren en ook bij mijn deelnemers zie dat ze heel mooi en krachtig bijdraagt aan het proces van helen en ontwikkelen.

Dat gezegd hebbende, het proces van helen en ontwikkeling is ook de krachtige bijdrage van Truffels. Truffels zijn zacht voor je lichaam. Je wordt er niet misselijk van en dat geeft veel rust in je reis. De weerstand die soms ervaren wordt in de overgave van het ‘normale’ bewustzijn, naar het verruimde bewustzijn van psychedelica is bij Truffels veel zachter en soepeler, dan bij Ayahuasca. Bij Ayahuasca wil de overgave nog weleens een gevecht zijn, bij Truffels zelden. Truffels kent bijna geen contra-indicaties en ook het dieet is veel milder. Ik ben heel erg voor een dieet, omdat het je fysiek en mentaal helpt in je voorbereiding, maar bij Truffels ligt die lat niet zo hoog.

Truffels zijn wat mij betreft gelijkwaardig aan Ayahuasca als het gaat om kracht, bewustzijn, effect, heling, inzicht, verwerking en bewustwording. Je kunt heel diep reizen met Truffels en hoe beter je ze leert kennen hoe meer ze je laten zien. Daarnaast zijn truffels een Nederlands topproduct en een veel duurzamere keuze dan Ayahuasca. 

Wil je je eerste stappen zetten op dit pad van ontwikkelen, dan adviseer ik je om voor de Cacao Truffel ceremonie te kiezen. Dit vanwege de zachtheid voor je lichaam, maar ook voor de wat rustigere manier van reizen. Je kunt prachtig de dieptes in en je hebt niet de afleiding van misselijkheid en overgeven en de soms overweldigende kracht van de Ayahuasca.

Heb je al vaker op Ayahuasca gereisd, dan nodig ik je ook uit om een keer de Cacao Truffel ceremonie te komen doen. Het kan je op een andere manier weer verder brengen op je pad van ontwikkeling.

Ik heb hier gedeeld uit eigen ervaring en uit wat ik zie bij de mensen die bij mij komen. Het kan nooit een kwestie van waarheid zijn omdat het ook heel persoonlijk is.

Ik hoop je zo te hebben geholpen met je keuze. 

Liefs, Helena

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht