De truffel reis valt tegen

23 januari 2023

Je weet nooit hoe je reis verloopt en een reis kan tegenvallen. Dat wil zeggen; niet voldoen aan je verwachtingen of hoop.

Truffels geven je precies wat jij nodig hebt. Misschien heb je een idee over wat je nodig hebt en geven de truffels je iets anders. Dat kan als een teleurstelling voelen. Alsof je reis niet goed is geweest. Je hebt niet een blij of liefdevol gevoel. Je hebt geen bewustzijns veranderende ervaring gehad. Je weet eigenlijk niet eens wat er wel precies is gebeurd. Je had gehoopt op verlichting en nu voel je je niet eens echt goed.

We hebben vaak de neiging om dingen als goed of fout te beoordelen. Dat gaat automatisch zo. Wat niet goed voelt, is fout en wat goed voelt, is goed. Terwijl je misschien wel een ervaring tevoorschijn kunt toveren waarin het omgekeerde het geval was. Met andere woorden: “Wij weten niet wat goed voor ons is”. Anders hadden we dingen allang opgelost.

Bij een truffelreis horen overgave en vertrouwen. Overgave aan wat zich aandient en vertrouwen dat dit jou dient. In iedere ellendige reis, kan een schat liggen die zich nog aan je ontvouwt. Er bestaat niet zoiets als een mislukte reis. Je bent in proces. Dit kan betekenen dat de truffels eerst door andere lagen heen werken, dan jij weet van hebt. Bijvoorbeeld door je opgebouwde beschermingsmechanieken, je overlevingsstrategieën, je vastzittende en vaak onbewuste overtuigingen en sterke behoefte aan controle! Het is mogelijk dat je dit krachtig hebt opgebouwd omdat je leven hierom vroeg. Dat is niet in één reis weer afgebroken.

Truffels werken door deze lagen heen en dan kan het gebeuren dat jij daar eerst nog niet zoveel van merkt. Het kan helder worden in de dagen en weken daarna. Het kan ook voor altijd een mysterie blijven. Zie het als een proces. Laat je niet ontmoedigen door een onbevredigende reis. Geef niet te snel op. Als het gewoon je ding niet is, zoek dan andere manieren, maar als truffels je aanspreken, blijf er dan bij.

Om je hierbij te helpen is het straks mogelijk om een half jaar Truffel Therapie bij mij te volgen. Ik begeleid je dan in en na een reeks ceremonies. Je committeert je aan een krachtig proces van ontwikkelen. Voel je nu al dat dit is wat jij zoekt? Of ben je geïnteresseerd? Laat me dat dan weten via Truffel Therapie en ik hou je persoonlijk op de hoogte. 

Deze blog is een heads up voor alle mensen die een beetje teleurgesteld uit hun reis komen. Ik ken het gevoel. En ja het is zo fijn als je die fantastische mind blowing reis hebt. Die is er voor je, misschien een volgende keer. Het is een reis, een trip, een parcours. Het enige wat je erover te zeggen hebt, is dat je het gaat doen. De rest is overgave en vertrouwen.

 

Liefs, Helena 💕

Terug naar overzicht