Op losse schroeven

6 februari 2023

Vorig jaar had ik plannen die niet zijn gemanifesteerd en manifestaties die ik niet had gepland. Ik had ook wat plannen geforceerd (ik moet dit doen, want...) en dat heeft vooral tijd, geld en energie gekost. Plus natuurlijk waardevolle lessen. Daarom besloot ik dit jaar om één hoofdintentie te kiezen, namelijk: Overgave & Vertrouwen. Precies zoals ik altijd uitleg in de ceremonies.

Voordat de het 5 januari was, had ik al zoveel oefenmateriaal gekregen, dat ik er nu pas aan toe kom een en ander met jullie te delen. Het beste oefenmateriaal is dat de huurbaas van mijn pand de huur heeft opgezegd. Twee weken geleden hoorde ik dat ik uiterlijk 1 mei het pand moet verlaten.

Ja, precies overgave ehm, hoe doe je dat? Nou, tot nu toe beweeg ik door een scala aan emoties, gevoelens en gedachten. Angst, hoop, vertrouwen, diepe vragen aan mezelf, overgave aan alles, nieuwe ideeën. Ook wel opwinding. Wat gebeurt er allemaal? Wat wil het leven van me? Welke nieuwe kansen liggen er? Ik ben er nog niet over uit.

Ik wil in ieder geval mijn werk voortzetten. Dat heb ik helder. Ook denk ik na over andere manieren van werken. Deze gebeurtenis zet heel wat dingen op scherp.
Wat ik ook helder heb is dat ik een goede locatie wil hebben. Goed in de energie in de breedste zin van het woord. Vind ik deze niet voor 1 mei, dan denk ik erover na om de ceremonies tijdelijk thuis te gaan houden. Dit vind ik nogal een spannend besluit en wordt dus nog vervolgd.

2023 begint avontuurlijk, dat is een feit! Overgave en Vertrouwen.

Voorlopig kun je je nog aanmelden voor ceremonies in Feanwâlden: https://www.helenagroenwold.nl/agenda

Helena Groenwold


P.S. Een mooie reactie die ik van een deelneemster kreeg: “Ik kom voor jou Helena en niet voor de plek. Ik vind overgave en loslaten heel moeilijk en jij zorgt ervoor dat ik dat kan!”

Terug naar overzicht