Vier soorten edelstenen

Je kunt kiezen uit de volgende edelstenen. Lees wat hun werking is en kies op basis daarvan of op basis van wat je mooi vindt en anders volg gewoon je gevoel!

Rode Jaspis

Rode jaspis is een van de meest dynamische en activerende soorten jaspis. Rode jaspis werkt aardend en bevordert de energiestroom in de onderste chakra's, benen en knieën door blokkades te openen. De steen heeft een verwarmend effect en voorziet het lichaam van energie. Helpt om stevig in je schoenen te staan, gevuld met wilskracht en doorzettingsvermogen.

Bergkristal

Bergkristal is een krachtige helende steen en energiebron. Stimuleert helder denken en waarnemen. Bergkristal ondersteunt de verbinding met je innerlijke wijsheid. Het zuivert en versterkt zowel het energetische als het fysieke lichaam.

Lapis Lazuli

Lapis lazuli werd al geprezen om zijn kracht door de oude Egyptische priesters, koningen en krijgers. De steen bevordert authenticiteit, helder weten, spiritueel inzicht, innerlijke rust en vrede. Lapis lazuli zorgt voor oprechte communicatie en genezing, zowel fysiek als emotioneel.

Zwarte Onyx

Onyx kun je voor langere tijd dragen om te helpen bij belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Onyx maakt standvastig en verantwoordelijk, en stimuleert zelfverwezenlijking. Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden. Fysiek heeft onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het gebit, botten en de voeten. Onyx kan gedurende langere tijd op of bij het lichaam gedragen worden, want het is een langzaam werkende steen.

 

De informatie over deze edelstenen is niet wetenschappelijk bewezen maar berust op ervaringen en resultaten van gebruikers en therapeuten.

Verzorging van je steen

Het is goed voor je steen als je zorgt dat hij af en toe kan ontladen. Daarvoor kun je hem onder koud water afspoelen, dus stromend water. Om je steen op te laden leg je hem buiten wanneer het de volle maan is. Bergkristal kun je ook in de zon opladen. Gekleurde stenen beter niet, omdat deze dan verkleuren.